Tuesday, June 14, 2011

Vaca si copilul sau nu despre La vache qui rit

Katerina serveste carne bovina deja de multe luni..cred ca de pe la 8 luni am inceput sa ii dau. De obicei ii faceam ceva gen http://www.adihadean.ro/2010/05/beouf-bourguignon-bien-sur-my-way/
dar super adaptam reteta la cele gasite in bucatarie+ce era ok pentru copil. Copilul care a mancat carne de vita fiarta in vin, spre socul unor mume destul de stupide (ale caror nume nu le voi da..)
Apoi am descoperit ca minunea este amatoare de gusturi orientale. Dupa ce am mancat de mai multe ori vita in sos de rodii (as http://www.cevabun.ro/ras-asfour-cu-vita/) am gatit si acasa. De un real succes. Am facut cu orez, orzo grecesc, cuscus si chiar cu cartofen ca si garnitura. Cu orez ii place cel mai mult copilului.
Supe si ciorbe de vita mananca frecvent, gatite de mama, cum stie ea mai bine. Toate vacile sunt cumparate. Am auzit niste vorbe prin targ cum ca nu ar fi ok sa hranim copilul deloc cu vitel, caci nu e ok carnea, ca e gelatinoasa (duh..) ca nu stiu ce se lipeste nu stiu unde pe oasele plodului. Whateva'..I-am dat vitel si pana acum suntem ok toti din neam.
Astazi am gatit vita cu ciuperci in sos de rodii. Vaca ne place, rodia ne place, ciuperci aveam, apoi de ce sa nu le combinam?! Gustul..minunat. Am avut snitel de vita, l-am batucit bine. 3 bucati, taiate apoi fasiute, trase la wok/tigaie (fiecare ce are) in niste ulei de masline. Cand pare carnea rumenita (nu prajita, nu arsa), se azvarlu peste dansa, doua maini de ceapa tocata. Noi am avut ceapa de gradina, verde, de la bunica, mai bio decat orice ceapa de pe lume:)). Ceapa nu se prajeste, ci se lasa putin de tot in sosul facut din zeama de la carne si uleiul de masline. Se ajuta cu un polonic de supa de vita (noi am avut, caci facem 2 feluri odata, cine nu are, poate sa puna apa sau o supa de legume), apoi se adauga 3 maini de ciuperci curatate si taiate. Se mai pune supa de vita si se lasa la foc mic, acoperit, cateva minute. 10. Apoi se pune un pahar de suc de rodii (concentrat jumate+apa), un praf de piper, niste oregano, legume deshidratate de la sanovita/mirodenia (eu culeg legumele mari din ea) in loc de delikat si alte minuni. Daca aveam morcovi puneam cu drag, dar nu avusai:( Nici telina..Asa ca am pus si eu ce am avut..
A iesit super bun. Carnea ti se topeste in gura, sosul e bun si s-a ingrosat putinel. Copilul a mancat cu drag. Nu arata senzational in oala, ca e maronel asa, dar hai ca il pozam si punem si poza. I-am alaturat niste orez. Chinez. Copilul a aprobat si mancat:) Pofta buna.


No comments: